Daan Hugaert

verteltheater

spaans krijt 2.0

KORTE INHOUD

Op sommige momenten kan ik het nieuws niet meer zien. Het oorlog voeren, het vluchten, dat blijft maar doorgaan. Alsof al ons verdriet en dat van zoveel lotgenoten voor niets is geweest. Angel is nog een kind als zijn moeder in 1937 beslist hem naar een ander land te sturen, ver weg van de Spaanse Burgeroorlog. Een hartverscheurende keuze. De jongen komt in België terecht en groeit op in een warm en gastvrij pleeggezin. Hij zal nooit meer naar Spanje terugkeren.

In de herfst van zijn leven kijkt Angel terug op een gelukkige leven. Zonder spijt of wroeging, dankbaar voor hoe het is gegaan. Maar dat het de oorlog was die hem uit Spanje wegjoeg, zal hij nooit aanvaarden. Telkens wanneer ergens het moordende geweld raast, telkens wanneer mensen massaal op de vlucht slaan,doet Angel datgene waartoe zijn geschiedenis hem dwingt: vertellen,vertellen…vertellen.

 

Regie: Dirk Tuypens
Auteur: Daan Hugaert, Dirk Tuypens
Cast: Daan Hugaert

Duur: 60 min

 

Speelperiode: oktober 2024 t.e.m. mei 2025.

 

BIO

Daan Hugaert en Dirk Tuypens waren jarenlang samen te zien in de succesvolle tv-reeks Witse. Met SPAANS KRIJT 2.0 schreven ze samen een tekst over de oorlog, vluchteling zijn, solidariteit en menselijke warmte. Daan speelt Angel, Dirk regisseert.

Sakuran alias Frederik Vandemoortel en Scherper zorgen respectievelijk voor een indringende soundscape en een boeiend decor.