Les Quatre au Quai

muzikaal cabaret

Entre Les Lignes

KORTE INHOUD

Entre Les Lignes, de 3e avondvullende voorstelling van Les Quatre au Quai, bulkt opnieuw van de ironische Vlaamse humor, waarbij de Gentse toets niet ontbreekt en van de Franse chansons de nos rêves. Daarbovenop goochelen de vijf van Les Quatre met radiofrequenties, telefoonlijnen, wachtmuziekskes en verzoeknummers en kleuren ver buiten de lijntjes, met de medewerking van het publiek. Voorkennis van de twee vorige voorstellingen is daarbij niet nodig: embarquez en feest gewoon mee!

‘t Is cabaret, ‘t is theater, ‘t is à la française op zijn Vlaams: ‘t is Entre Les Lignes!

Duur: 90 min of 50+40

Entre les lignes is veel meer dan alleen maar een liedjesprogramma, maar een totaalspektakel waarvoor moeilijk één term die de juiste lading dekt, te vinden is. Want het bevat ook nogal wat humor, speelt met emoties, en de voorstelling bevat een aantal soms verborgen verhaallijnen die zich beetje bij beetje ontrollen.”

Het Nieuwsblad

BIO

Les Quatre au Quai is een cabaretcollectief bestaande uit Steve De Schepper, Hendrik Lebon, Jolijn Antonissen, Nando Tilkin/Steven Colombeen en pianist Gunther De Backer.

In de lente van 2015 krijgen vier vrienden de kriebels: goesting om een voorstelling te maken. Gewoon samen, voor de sfeer, voor de leute, voor het vak. Een gemeenschappelijke (haat-) liefde voor het Franse chansonrepertoire is het uitgangspunt. Samen met pianist Gunther De Backer gaat de voorstelling in première tijdens de Gentse Feesten van 2015 in het vroegere ‘Quai des Arts’, wat meteen de naam van dit collectief verklaart.

Het vriendenproject blijkt een groot succes te zijn, en op algemene vraag van het publiek blijft het niet bij het oorspronkelijke plan om enkel op die Gentse Feesten te spelen, maar gaat de voorstelling toeren. 

Na voorstellingen in de rest van het land werd het succes verlengd met nieuwe voorstellingen, zoals ‘Scène Sur Seine’! en ‘Entre Les Lignes’.

Welkom, bienvenue!